The Challenge

McLaren wanted a new visitor centre installed in their McLaren Technology Centre in the UK. The McLaren F1 team are official technology partners with SAP. McLaren use SAP technology to drive innovation and improve efficiency throughout the McLaren Technology Group. This visitor centre would act as customer and partner attraction that showcased the capabilities of both McLaren and SAP.

ClientMcLarenProjectMcLaren Technology Centre

The Solution

This ambitious project needed to be visualised to the decision makers in McLaren before installation could begin. vStream created a series of 3D renders to illustrate what the finalised project would look like. Starting off with the dimensions and floor plan of the current building; we then created an animated walk-through of the different proposed sections of the McLaren Centre.

vStream designed and developed a futuristic version of Mission Control, the nerve centre of the F1 team, complete with the world’s’ first life sized gesture controlled hologram. A replica Pitwall was constructed, complete with interactive applications that use gamification techniques. The installation also included a 6ft interactive switchable glass touch wall that allowed visitors to change a glass wall into a frosted interactive touch screen with a simple gesture. The completed project has proven to be a big hit amongst visitors to the McLaren Technology Centre.

Privacy Preference Center

$( ".advanced_floating_content" ).hide();